tinnituskompasset

OM TINNITUSKOMPASSETs værter

Mit navn er Martin Jensen, og jeg er vært på tinnituskompasset.

Jeg er psykolog og ph.d. med speciale i neuromodulationsbehandling for tinnitus. Men endnu vigtigere i forbindelse med denne podcast er, at jeg selv har tinnitus, som gennem årene har givet mig svære psykologiske, kognitive og følelsesmæssige problemer. I dag lever jeg heldigvis godt med tinnitus og føler, at jeg har noget erfaring at give af.

Da jeg for nylig spurgte mig selv, hvad jeg ville have ønsket, da jeg tilbage i 2011 fik tinnitus, kom svaret til mig med det samme: Jeg ville have ønsket, at der fandtes en seriøs, håbsgivende ressource, hvor jeg ikke blot kunne få trøst, men hvor jeg også kunne få viden om, hvad tinnitus egentlig er samt professionelle råd om, hvordan man lever med tinnitus, og – ikke mindst – hjælp til at finde vej gennem den forvirrende ”jungle” af behandlingstilbud.

Derfor vil jeg med Tinnituskompasset undersøge, hvad tinnitus er for en ”størrelse”, og jeg vil kortlægge vejen for dig gennem det danske behandlingssystem. Det gør jeg ved at interviewe eksperter, behandlere, organisationer og enkeltpersoner, der alle på den ene eller anden måde arbejder professionelt med tinnitusramte. Mange med tinnitus har et ønske om at høre, hvordan andre har lært sig at leve med tinnitus. Derfor vil jeg også interviewe ligemænd, der har haft det svært med tinnitus, men som i dag lever gode liv – på trods af tinnitus.

Jeg er ikke alene om rejsen gennem Tinnitusland. Med mig har jeg den erfarne psykolog, Anne-Mette Mohr, der gennem flere år har arbejdet med tinnitushåndtering.

Anne-Mette har arbejdet med tinnitus, høretab og øresygdomme siden 1992. Hun er grundlægger af det gratis, tværfaglige rådgivningstilbud House of Hearing, som hun har ledet frem til november 2021. Anne-Mette arbejder på daglig basis som privatpraktiserende psykolog med bl.a. tinnitusramte, både individuelt og i gruppeterapeutiske forløb. Hun har skrevet bogkapitler og artikler om tinnitus, har undervist i og holdt utallige foredrag om tinnitushåndtering både i Danmark og i udlandet ved internationale tinnituskonferencer. Du kan besøge Anne-Mettes hjemmeside her!