tinnituskompasset

Høreapparatsbehandling for tinnitus. Hjælper det?

Er der en effekt af høreapparatsbehandling i forhold til hvor belastet man er af tinnitus?

Lyt med i denne episode af Tinnituskompasset Indblik hvor jeg har talt med Ph.d., Mie Lærkegård Jørgensen, som har lavet et ret unikt placebokontrolleret studie, for at besvare netop det spørgsmål. Er der en stor placeboeffekt i at få et sæt høreapparater på og derved tro på, at man får forstærket de omgivende lyde, eller er det først når man tænder for forstærkningen i høreapparaterne, at det har en positiv effekt på det som Mie refererer til som tinnitus stressbelastningen?

Generelt udsætter mange det med at få høreapparater, selvom der er et behandlingskrævende høretab, og det gælder også for personer med tinnitus. Men måske kan denne episode af Tinnituskompasset Indblik få dig til at tænke over, om du måske kunne have gavn af at få undersøgt din hørelse igen, og måske få en henvisning til høreapparatsbehandling, som i Danmark er ganske gratis, eller som kan fås med tilskud hos en privat høreapparatsklinik.

På Høreforeningens hjemmeside kan du læse mere om hvordan du kan få høreapparater, enten gennem det offentlige eller en privat klinik med tilskud.

Link: Sådan får du høreapparater i Danmark

Photo by Anastasiya Badun on Unsplash