tinnituskompasset

2. Den diagnostiske undersøgelse

I denne episode er jeg rullet en tur til Århus for at møde Christian Vinberg Thorup som til daglig er leder for den audiologiske klinik på Århus Universitetshospital. Jeg mødte Christian til en tinnituskonference tidligere på året og blev nysgerrig på hans syn på brug af høreapparater i behandlingen af tinnitus. En audiologisk klinik – eller høreklinik er den behandlingsinstans man møder, hvis man har et behandlingskrævende høretab og/eller tinnitus. Lyt med og lær bl.a.:

Hvor din rejse som tinnituspatient starter, nemlig hos ørelægen. Christian fortæller hvad du kan forvente i det første møde med behandlingssystemet, som typisk vil være egen læge eller en ørelæge

Hvilke undersøgelser du kan forvente hos både ørelægen og på den audiologiske klinik

Hvornår og hvorfor det er passende at få et høreapparat hvis du har tinnitus

At du ikke behøver vente på en audiologisk undersøgelse, hvis du har problemer med din tinnitus. Så kan du med fordel tage fat i det kommunikationscenter der er tilknyttet din kommune

Christians tilgang til brugen af høreapparater i tinnitusbehandling er yderst interessant og ikke bredt anvendt. Vi er nok en del der med fordel kunne ”bide i det sure æble” og anskaffe os et sæt høreapparater, især hvis fordi det kan medvirke til at dæmpe den indre tinnitusstøj. 

I slutningen af episoden kan du høre Anne-Mette og jeg tale om høretab men også om den angst og depression der ofte er til stede hos personer med plagsom tinnitus.

God fornøjelse.